Vietnam 29-31/3

Natten mellan tisdag och onsdag landa vi här i hanoi i Vietnam. När vi skulle få tag i en taxi var det en jättejobbig man som ville att vi skulle åka med honom. Han lura oss på hur lång tid det tog till hotellet och pengar. När vi var framme visa han oss inte vart det låg (man såg inte för det var helt nedsläckt) och han var bara allmänt otrevlig. Blir så arg på såna människor! Men vid två på natten hade vi iallafall checkat in och krupit ner i våra sängar.

På morgonen sov vi ganska länge så vi tänkte att vi går ut och äter lunch på en gång. Vi bor i "gamla kvarteret" här så vi strosa runt och hitta en restaurang. Trafiken här är galen och trottoaren används till allt förutom att kunna gå på. Vi märkte fort att vädret här inte alls var samma som Filippinerna. Här har vi regn och "bara" 25 grader och väldigt behaglig luft, vilket är skönt som lite variation.Vi gick till hoan kiem sjön som ligger i typ mitten av gamla kvarteret och det är mycket folk som rör sig runt den. Här finns parker, resturanger, affärer och en bland dom kändaste templerna i Vietnam. Efter en stunds kikande satte vi oss på ett café och njöt av staden, alla människor och att vi kommit till Vietnam.

På kvällen köpte vi pizza och gick till en bar. Vi var såklart trogna lockeruds supportrar och kollade på matchen på mobilen. När vi sedan öppnade ögon för baren träffade vi skönaste svensken Mia som var i Vietnam med sitt jobb. Det är så kul att träffa lite svenskar när man inte gjort det på ett tag.

På torsdagen var vi så sugna på hamburgare så vi åt BK. Sen tog vi ett varv runt sjön som jag nämnde tidigare. Vi kika i alla små affärer och sånt längs gatorna. Det finns så mycket sakar här. På en gata kom det fram några damer och ville vi skulle prova det dom hade i sina korgar. Det var typ munkliknade och var ganska gott så vi köpte med några hem, dom var så söta. Så fråga dom massa vad vi gjorde här och hur gamla vi var, alla är så nyfikna.

På fredagen regna det massa på förmiddagen och när vi kom ut hade vi som tur var satt på oss långbyxor för mycket värme fanns inte. Vi gick den sista delen av gamla kvarteret som vi inte sett. Solen går ner redan vid sex här och det blir så fint när dom lyser upp sakar. Vi gick till operahuset, runt sjön som var ännu finare i mörkret. Det bästa var att dom hade stängt av all trafik runt sjön och några vägar runt om så det var mycket trevligare. Folk stod på gatorna och spela typ klockan fast inte med en fotboll utan något som liknade en badminton boll. Ingen aning om vad det heter men alla såg så glada och det var en härlig fredagskänsla.

När vi kom tillbaka prata vi med Elise på telefonen och häromdagen prata vi med bella, nasrin, tilla, tova, karro, Agnes, Agnes och Lisa och vad jag saknar er allihopa. Det var så längesen vi prata så det var jätteroligt! Vi hade tidigare på dagen även bokat en dagsutflykt till halong bay till imorgon så vi gick och la oss tidigt för att vara utvilade inför morgondagen.

Här får ni lite bilder från våra dagar här än så länge:

 
 
Bron till templet 
 
 
Här är vi med vår danska kompis 
 
 
 
Hanoi by night 
 
Ha det bäst!! 

Kommentera här: