Midsommarfirande

Veckan som vart har varit har gått fort. Måndagen och tisdagen spendera jag med lilla tjejen hela dagen. Mellan onsdag till fredag är jag ledig på dagen när tjejerna går i skolan så då har jag passat på att göra lite.

I onsdags så åkte jag till Leederville där jag träffade en tysk au-pair som precis flyttat hit. Det var kul, vi käka jättegoda burgare och strosa runt lite i Leederville. I torsdags åkte jag till ett shoppingcenter och köpte en  ny väska och en blomkrans till midsommar. Sen chillade jag resten av tiden då jag känner att jag håller på att bli sjuk.

 På fredagen stanna jag hemma och städa och tvätta lite. Haha gjorde världens misstag, råka få med en blå handduk med mina vita sängkläder :) Sen på kvällen hade jag bestämt med några andra svenskar att vi skulle fira lite midsommar. Det var inte det lättaste först tog det mig en och en halv timme att åka dit för råka hoppa av på fel ställe för det står aldrig vad det är för station. Sen när jag börja närma mig blev jag väldigt nervös eftersom jag inte kände någon.  Men det gick väldigt bra sen och alla var super trevliga och jag hade riktigt roligt.

Lördagen blev inte riktigt som planerat. Tanken var att gå på midsommarfirande i Subacio, där någrs svenskar anordnat med midsommarstång och alltihopa men jag vart lite för trött så istället stanna jag hemma och bara chilla, kolla på netflix och sov. På kvällen prata jag med Bella, mamma och pappa, sen kom även mormor och lite senare kom också Ingmarie och Caspian, det var precis som jag var hemma, förutom att jag missa jordgubbstårtan då…

Igår chillade jag bara och sen kom familjen hem från deras resa dom vart på över helgen så har lekt lite med barnen. Frida fyllde även år så vi åt lite prinsesstårta vilket inte var helt tokigt.

Idag har jag tagit hand om barnen igen och vi stekte bland annat pannkakor, kanske inte dom finaste men  ner gick dom så aptitigt var det ju. På kvällen tog jaag mig en promenix samtidigt som jag prata med Lisa, så taggad på att hon snart kommer!! Nu ska jag kolla lite netflix innan jag somnat.

 

 

 
Min goda burgare från i onsdags
 
Hade inte många bilder så slänger in en gammal på mig och lisa från balen.
 
Ha det så bra!!
 

 

 

 

 

Helgen (skulle kommit upp i söndags)

Min andra helg här i Perth har varit super bra. Igår (lördagen) åkte jag till Fremantle. Det var super lätt, bussen gick bara runt hörnet från huset och sen bytte jag till tåget i Perth citý. I Fremantle träffa jag två andra svenska auparier, Sara och Sofia. Vi hade "träffats" på facebook och bestämt för att äta lunch ihop, super gott! Efter det strosa vi runt lite, vi gick på en marknad, köpte munkar och gick till stranden. En trevlig dag på ett super mysigt ställe, väldigt kul att träffa andra folk i sin ålder. På kvällen var jag barnvakt åt barnen vilket också var kul, vi kolla på alvin och gänget och somna super tidigt.
 
Idag har jag vart ute på en promenad nu på morgonen och såg att jag blivit lite röd nästan så måste vara försiktig. Det är vinter här nu men solen är ändå stark tydligen. På eftermiddagen har vi varit på bio som tjejrnas skola anordna, DET VAR KAOS!! Först alla barn som sprang runt och lekte i kön och alla föräldrar som prata med varandra och ropa på deras barn, ljudnivån där inne var döden. Sen fick vi iallafall komma in i biosalongen och under filmen gick det bra, vi såg Despicable 3. Det är full rulle här i huset nu med så ska bara stänga in mig på rummet med hörlurar och netflix resten av kvällen.
 
Här är lite bilder från helgen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Parken precis runt hörnet som jag gärna sitter i.
 
Ha det så bra

En vecka

Nu har det gått en vecka och en dag sen jag landa här i Perth. Jag kan nu hitta till skolan, mataffären och tjernas simskola. Jag har mycket kvar att lära men jag kan iallafall nästan backa ut från husets hemska uppfart som är super trång och jag kan nästan prata engelska.
 
Förra helgen tog Frida med mig och två av tjerna upp till Hillarys hamn som var super mysigt ställe med resturanger, badplats, lekplats och några små affärer, jättehärligt så dit lär jag åka fler gånger! På kvällen var jag medbjuden till en middag familjen skulle på, snacka om att jag var nervös. Men det gick jättebra värdparet var super gulliga och bjöd på jättegod spansk mat. Med tanke på hur få dagar jag hade pratat engelska och hur mycket ljud det var (barn, musik och ett till par) så tyckte jag att jag skötte mig bra. På söndagen "övningskörde" jag lite med Frida och bara tog det lugnt.
 
Under veckan som gått så har jag tagit hand om barnen själva vilket gått bra, haha det har varit lite tufft. Ibland vill dom inte riktigt som jag vill men det blir nog bättre om några veckor när vi känner varandra lite mer med. På min lediga tid har jag vart ute på promenader för att kunna hitta lite i området haha. Det finns inte så bra trottoarer direkt men det går bra sen finns det lite mysiga parker här och var.
 
Idag är det fredag och jag är ledig under dagen innan jag hämtar barnen från skolan igen. Idag passade jag på att låna bilen och åka en liten sväng. Jag är ju inte helt bekväm än med den här vänstertrafiken och folk är väldigt hetsiga i körningen här men det gick bra och jag kom ända till ikea! Skönt att komma dit kändes precis som jag var hemma och jag åt lite köttbullar och drack lingondricka. Jag köpte även några plastblommor och ramar som jag ska på rummet för att göra det lite mer hemtrevligt.
 
Hillarys
 
 
Från promenaderna
 
Dagens köp på ikea.
 
Ha det så bra!