Rockingham och Lancelin

I onsdags när jag var ledig och då passa jag och Lisa, Anna och en ny svensk au-pair som heter Alma på att göra en utflykt till Rockingham. Inte för att någon av oss riktigt visste vad man gjorde där men det skulle vara en fin strand där det fanns möjlighet att se delfiner. En liten roadtrip är ju aldrig fel. Fick även bocka av Warnbro sound som jag har på min Perth bucketlist. Det är väldigt fint men det var blåsigt och det är fortfarande lite för kallt och ligga på stranden vissa dagar.

 

 

 
 
 
 

I torsdags åkte jag till shoppingcentrat och fixa det sista inför Bellas present eftersom hon kommer hit på söndag!! Sen åkte jag till ikea då jag var sååååå sugen på köttbullar och kanelbulle. Där råka jag träffa på en au-pair som jag träffat för länge sen och åt med dom. Alltid trevligt med lite sällis. Efter det tog jag en sväng till Scarborough beach och bara njöt av vattnet och att vara på en strand. Sen var det dags att hämta kidsen och underhålla dom i några timmar. Det är lättare nu när et börjar bli varmare, då är det antigen poolen, studsmatta eller någon park som gäller efter skolan.

 

 

 
 

 

 

På kvällen åkte jag till Lisa där jag sov över hos henne då helgens planer nämligen var en weekend i Lancelin med Lisas värdfamilj. Så runt 9 på fredagmorgon rullade bilen ifrån Perth. Lancelin är en väldigt liten typ by som ligger två timmar norr om Perth som har väldigt bra vindsurfing och kitesurfing. Lisas värdfamilj har ett sommarhus här som dom bjöd med oss till. Väl framme tog vi det ganska lugnt. Vi tog en promenad med stranden, fixa med huset vi skulle sova i ( någons av familjens släktings) och tog det bara allmänt lugnt. På eftermiddagen åkte vi till baren med Lisas värdmamma och bara njöt av den fina utsikten över havet. Där blev vi kvar hela kvällen och bara chilla och snacka.

 

 

 
Vårt hus
 
Vårt rum
 
 
 

 

På lördagen hade vi stora planer haha, vi skulle ge oss på att prova sand boarding. Det är som snowboarding fast man gör det på sanddynor. Så det underhöll vi oss med i någon timme och fyy vad jobbigt det var att gå upp för sanden igen, dog redan första gången. Sen blev det lite strandhäng innan det var dags för grillning. Lisas värdpappa hade en liten bbq fest för att han vart här i Australien i 20 år, så folk hade klätt ut sig i temat ”Australien”. Det var så kul, det var hajar, vägarbetare, krokodil och lite fler saker, bästa var värdpappan som var utklädd till känguru.

 

 

 
 
 
 
 
 
Oftast sluta det ganska fort med att jag satte mig ner
 
Paus på toppen
 
 
 
Strandhäng, Lisa tyckte det var lite kallt att gå i en vända till
 
Dekorationen för partyt
 

På söndagen blev det frukost på ett cafe och sen lite chill på stranden innan det var dags att packa ihop sakerna och återvända ner till Perth.

 

 

 
 
 
 
En "liten" kompis

 

En toppen helg var det verkligen. Nu sitter jag här vid datorn och väntar på att klockan ska bli elva så jag kan åka ut till flygplasten och hämta upp BELLA !!!!!! Så knäppt att dom kommer hit nu, längtar ihäl mig!!
 

Melbourne

 Idag är det torsdag och just nu sitter jag hos Lisa. Jag ska sova här för imorgon ska vi åka till Lancelin med Lisas värdfamilj. Förra helgen var jag ute på riktiga äventyr jag åkte nämligen till Melbourne. Jag tog flyget torsdagnatt och var framme i Melbourne fredagmorgon. Flyget i sig tar inte så lång tid, ca tre timmar, men sen är det tre timmar tidsskillnad med.

På fredagen var jag ganska så trött vilket är förståligt med den lilla sömn jag fått, men lite hann jag göra ändå. Först satte jag mig på ett kaffe och åt frukost, med en stor kaffe. En grej Melbourne är känt för är just kaffet så det var jag ju tvungen att prova på. Sen tillbringa jag största tiden att strosa runt till fots eller med city – tåget, som jag även lyckades somna en stund på haha. Vid tre checka jag in på mitt hostel och tog en liten tupplur. Lagom seg vart jag men jag lyckades ta mig ut igen och åkte ner till St Kilda, en känt område, med jättefin strand och jag lyckades även få se pingviner!!

 

 

 
Shrine of Remembrance - en minnesplats för de som deltog i kriget. En fin byggnad med bra utsikt över staden.
 
 
Från St kildas pir.
 
 

På lördagen hade jag bokat en dagsutflykt till Great ocean road. Det är precis vad det heter en väg längs havet som sammanlagt är ca 250km och 500km totalt vilket betydde i princip en heldag på vägen med häftiga stopp på vägen.

 

Bussen för dagen
 
Urquhart bluff
 
 
 
Dagens höjdpunkt de 12 apostlarna, som bara är sju nu.
 
 
Det sista stoppet för dagen var Loch Ard Gorge.
 
 
 
 
 
 
Miljön var ju helt fantastiskt. Så imponerad av hur det blir såna berg och stenar. Platsen har även en historisk händelse, 1872 seglade ett utav Englands skepp in i ett utav klipporna. Skeppet sjunk och utav de 54 på båten överlevde två, Tom och Eva. Vilket också har namngett de två stora delade klipporna. Historien hade dock inget lyckligt slut mellan dom både utan Eva flytta tillbaka till England och Tom gav sig ut på sjön igen.
 
På kvällen när jag var tillbaka i Melbourne käkade jag middag med Sofia. Sofia har vart au-pair i Perth med och men nu flyttat hit. Det var väldigt trevligtoch kul med lite sällis när man äter.
 

På söndagen var jag ganska så trött så tog lite sovmorgon. Sen var det dags för en till dag med strosning. Först vandra jag upp till Carlton, som även kallas little italy, vilket verkligen märktes idag. Dom hade någon Italia fest och det var italiensk mat och folk överallt.

 

 

 
 
Sen strosa jag vidare till Fitzroy som är delen av Melbourne med väldigt mycket street art och det kan jag hålla med om.
 
 
Frukostpaus på en utav de alla tusen mysiga cafen.
 
 
 
 
Här var det riktigt mysigt att bara strosa omkring och kika på allt
 
Efter jag Fitzroy bestämde jag mig för att åka ner till Brighton och dom kända strandhusen.
 
 
 
 
Så häftiga. Lika kul var det inte när min mobil dog på stranden och jag inte visste hur jag skulle komma tillbaka in till city. Jag gick tillbaka till det busstopet jag kom ifrån men då gick bussen inte förrens nästan två timmar och det hade jag inte lust att vänta på. Jag började gå och hittade då några andra turister som jag hackade på så tillslut kom jag iallafall in till city. Mitt mål med resten av dagen var att hitta något att äta där man även kunde ladda telefonen, lättare sagt än gjort men tillsut så.
 
En utsikt på min jakt efter uttag nere i Docklands hamn.
 
Efter en lång men ändå så kort weekend i Melbourne satte sig en hel nöjd tjej på planet tillbaka till Perth, denna helg får lätt 5/5 toasters.
 
XOXO
 
 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka till det vanliga

Nu har vi haft en vanlig vecka och barnen är tillbaka i skolan. I måndags var jag ledig eftersom Frida var hemma och då passa jag på att göra lite utflykter.

Först åka jag till en park jag läst om, Perth’s secret garden. Det var en väldigt fin park, naturen var så nice! Jag vandra runt där ett tag sen insåg jag att det är väldigt höga buskar och våtmark och att jag är i Australien så då blev jag rädd för alla djur. Det börja rassla i en buske och då sprang jag tillbaka till bilen haha.

 
 

Efter det åkte jag till ett shoppingcenter och strosa och på kvällen spela jag innebandy. Jag åkte hemifrån vid halv fem och hämta upp Lisa sen åkte vi en halvtimme till matchen, det är ju lite avstånd här kan man ju säga. Vi spela match mot ett gäng gubbar som var bara klaga på domaren, som var stackars Lisa, tyckte synd om henne. Efter Lisas match som jag också var med och spela lite på (och jag gjorde mål, stolt) åkte vi till donken som det ska vara efter match. Sen kom jag hem runt 11, det blir många timmar på innebandyn för allt ligger så långt bort, det är tur att man har mycket fritid här!

I fredags var det äntligen lite riktig värme här så då passa jag och Lisa på att hänga på stranden på dagen, himla trevligt! På kvällen satt Lisa barnvakt så då gjorde jag henne lite sällskap och vi åt lite godis och bara chilla.

 

 

 
Det var Jättefin solnedgång på fredagen men vi hann inte till någon strand så njöt av den i bilen.
 
På lördagen hade vi bokat biljetter till RnB party med massa olika artister under hela dagen. Eftersom även denna dag bjöd på strålande väder så ville vi passa på att njuta av vädret med så vi hade lite poolhäng först. En trevlig dag med bra musik, det var Kelis, Kelly Rowland, Ne-Yo och Sean Paul och det blev en bra kväll men ack så trötta vi blev.
 
På söndagen hade vi två vändejter inplanderade, en brunch på förmiddagen med Anna och en ny svensk au-pair. Tyvärr blev det lite missförstånd så sluta med att jag och Lisa kämpat oss upp halv nio men ändå äta brunch själva haha.
 
Xx