Andra skollovet - lediga tiden

Jag har ju även haft lite tid ledigt och hunnit med och se lite. Familjen kommer inte behöva någon au-pair efter jul så nu har jag ju lite mer press att jag ska se lite mer saker unfer kortare tíd. Tanken var ju först att jag skulle komma tillbaka i januari men så blir det inte.

Jag och Federica besökte Perth royal show, jag visste inte riktigt vad det var men tänkte låter som en kul grej. Det visa sig att det var lite av allt möjligt. Det fanns en massa djur, karuseller, massa olika mat, stånd och lite olika uppträdanden. Det var kul att vandra omkring där och på kvällen hade dom en jättestor fyrverkeri-show, vilket minst sagt var väldigt imponerade!

 
 

Till helgen var det final i aussie footy som vi såklart var tvungna att kolla in. Jag har aldrig känt att jag är på fel plats vid fel tillfälle.. Men det var en mysig bar och god mat men fattade inget av footyn, Federica och en annan tjej försökte förklara lite. På söndagen kom Lisa hem igen så då hängde vi en sväng på kvällen ,så skönt att ha henne hemma igen. Hon var uppe i Gnaraloo och helt amazing bilder hon har. Här är hennes blogg som ni kan kika in på: Hejlizzy.blogg.se

 
 

På tisdagen hade vi väldigt tur, både jag och Lisa var lediga och jag fick låna familjens bil. Så då passa vi på att åka ut på äventyr. Vi åkte till Serpentine falls och national område, mysigt ställe. Jag trodde jag skulle dö när jag kände på vattnet så kallt var det men trots det (plus att vi åkt en timme för att komma dit) så hoppa vi. Det var ju inte ett långt bad men i var vi! Efter det sola vi ett litet tag och försökte få tillbaka våran värme. Sen gick vi på en promenix i skogen. Vägen bestod av många runda stenar, och när jag och Lisa plötsligt fick för oss att stanna i en nerförsbacke så hade jag lite svårt att stå kvar på mina ben. Haha det måste sett så roligt ut, jag bara försvann och ramla rakt på rumpan.. Då kände vi att vi promenerat klart och det var dags för lunch. Vi satt vid några piknickbord och som sällskap kom det två kängurus med känguru bebisar i deras fickor, så söta!!

 
 
Bildbevis på att vi bada
 
 
 

Efter lunchen åkte vi vidare till Araluen Botanic garden, som är en arrangerad park med en massa blommer. Det var väldigt många fina blommer men vi hade lite svårt att förstå hur man skulle gå så mestadels hamna vi ändarna, där det inte alls fanns mycket att se innan vi insåg vart man kunde gå.

 
 
 
 

Efter vandrat runt där ett tag åkte vi tillbaka in mot city och strosa i Victoria park för att bli hungriga så vi kunde gå och käka hamburgare. Tanken var att vi skulle testa på ett nytt ställe idag men så blev det inte riktigt. När vi kom till resturangen var den helt full och vi var så hungriga att vi inte ville vänta och så får vi se att Grill’d ligger längre ner på gatan. Klart gick vi dit och självklart beställde jag samma burgare som jag gjort dom två gångerna innan med haha.Mittemot Grill's fanns en mysig bokaffär som fortfarande var öppen som vi kika in i och självklart hitta jag en bok jag fastna för så nu har jag nått mer och läsa.  Ett fint avslut på en väldigt bra dag.

 
 
I helgen som vart har jag och Lisa tagit det ganska lugnt. På fredagen gjorde vi ett försök att kolla solnedgången var dock alldeles för molnigt tyvärr. På lördagkvällen gick vi ut och käka och sen träffa vi Federica och det italienska gänget. Super gulliga människor är dom verkligen och när vi kom gjorde dom sitt bästa att inte bara prata italienska, kommer nog bli flytande på italienska med efter denna resa . Vivianne en utav tjejerna fyllde år så vi fira henne med att gå till Mustang, en bar som spelar live musik, och det blev en riktigt bra kväll.
 
Ha det så bra!!
 
 
 

Kommentera här: