Roadtrip med päronen del 2

Roadtrip med päronen, bildag

Efter Dresden hade vi två dagar som mestadels bestod av bilåkning. Men såklart gjorde vi många stopp längs med vägen. Vårt första stopp var utanför Munchen i Dachau. Där har det varit ett koncentrationsläger som idag är en minnesplats och museum. Att gå där var väldigt lärorikt och se platsen och hur stort det var och man kunde tänka hur mycket människor som fick plats där, hemskt verkligen.

 

 

Sen fortsatte vi vår resa ner genom Tyskland och över till Österrike. I Österrike åkte vi bland bergen, vilket var så fint och så coolt. Vi hade bokat boende i en by utanför Innsbruck och det var väldigt mysigt. På morgonen efter var det mycket liv i byn, alla gick runt i folkdräkter och hade instrument och samlades i kyrkan, antagligen var det någon röd dag som firades. Det var kul att få se det med.

 
 
 
Lite kallare uppe i bergen men det var skönt.
 
En man i folkdräkt som köper ägg och mjölk i en automat haha.

Sen fortsatte vår färd till Liechenstien, som är pytte land mellan Österrike och Schweiz. Där hade vi tänkt kolla slottet och lite i centrum men där var det också massa folk i folkdräkter och alla gator var avstängda. Då var det kungens födelsedag vilket verkligen firades av hela landet. Så vi valde att åka vidare, haha vi fick åka på cykelvägen bredvid en kanal.

 

 

Nästa steg i vår del att komma ner till Milano var att ta oss över alperna i Schweiz. Vi stanna på ett jättefint ställe vid en flod med berg runt om oss och åt lunch. Efteråt bestämde vi oss för att ta Sanberdino-passet över berget och oj vad coolt det var. Det var serpentinvägar upp genom om bergen och det var så coolt. Mamma uppskattade dock lite mindre och låg mest ner i baksätet.

 
 
Vårt fika stopp
 
Stanna och kolla utsikten
 
 
 
Uppe på toppen
Kallt som fan i sjön
 

Efter Vi kommit ner igen åkte vi vidare till Lugano som är en stad vid en sjö i italienska delen av Schweiz. Här var det också jättefint, hela dagen såg vi hur många fina ställen som helst så man kunde knappt ta in något mer. Här gick vi vid sjökanten och sen käkade vi.

 
 
Så fint var det här
Efter en lång dag kom vi äntligen fram till Milano, mamma och pappa släppte av mig hos Federica, min au-pair kompis ifrån Australien som bor där och drog vidare till Verona och Venedig. Själv skulle jag stanna hos Federica i två nätter, men det tar vi i nästa inlägg.
 
Kramar

Kommentera här: