Vår värsta flygresa

I tisdags var det dags för ännu en gång att byta land. Klockan stod på 04:00 och vi trodde det skulle bli en lugn morgon men ack så fel vi hade. När vi blir avsläppta på flygplatsen inser vi att vi hamnat på den nationella istället för internationella. En kort promenad senare var vi på plats men inser då att vi inte fått tillbaka våra pass från hotellet. I lite små panik haffa vi första taxin som körde oss tillbaka. Vi räknade minuterna i bilen. Chauffören som inte förstod någon engelska alls förstod inte varför vi var så hetsiga men vi hade ju ett flyg att passa vilket inte var lätt att förklara. När vi kom till hotellet reagera knappt personalen som låg och sov. Men vi fick våra pass och så var vi snart tillbaka på flygplatsen. En timme och 5 min innan flyget gick var vi vid incheckingsdisken superglada att vi hunnit eller trodde vi iallafall.

Men tjejen bakom disken titta på oss och på våra pass och bad om vår biljett och så insåg vi att nått var fel. Vi var en hel månad för tidig! När vi boka råka vi boka 11 maj istället för 11 april. Vi börja skratta och dom som jobba med. Vi fick köpa en ny flygbiljett helt enkelt. Efter lite kollande så köpte vi en till Bangkok så vi därifrån kunde ta oss vidare ner till Phuket. Ända nackdelen (förutom pengarna då) var att vi fick vänta sju timmar på flygplatsen innan flyget gick. Vi la oss på några bänkar och väntade in flyget.

När vi kom till Bangkok kom nästa utmaning, hitta ett billigt flyg till Phuket. Lättare sagt än gjort, vi sprang runt till flera olika bolag och vi letade efter varandra men tillslut fick vi oss en biljett och vid sju var vi på väg. Vi satte oss på flyget och jag var så trött och mådde illa så jag stensov hela vägen. När jag passerade flygvärdinnorna på vägen ut så sträcker dom mig nått. Jag tacka och klev av. På flygplatsen läser jag och Mikela på burken, så är det öl. Jag fick en liter ölburk som var öppnad och typ taget ett glas av haha.

Nästa problem var hur vi skulle ta oss till patong som låg nästan en timme från flygplatsen. Vi hitta ett företag med minibuss som verka smidigt så det tog vi. På bussen träffa vi en trevlig man som visade sig vara från Makedonien imen bodde i Melbourne. Vi fick lite tips om patong och jag fick en chans att skryta med min makedonska. 19 timmar senare var vi incheckade och nerbäddade vi våra sängar.

 

Här ligger vi på bänkarna
 
Vår flygbiljett till Phuket❤️
 
Gratis är gott
 
ha det gott!! glad påsk på er alla!!