Filippinerna del 3

Sista dagarna i Filippinerna gjorde vi inte jättemycket.

På söndagen hade vi beställt filippinsk frukost eftersom vi kände det var dags att testa på. Frukosten var ris, ägg och något fläskkött. Det var inte gott men inte äckligt heller bara annorlunda helt enkelt. På dagen solade vi vid poolen, åt nudlar på hotellet och bokade flyg till nha Trang. När var inne i vårt rum fick vi syn på värsta tänkbara grejen, en kackerlacka! Det var i en plastflaska och vi båda fick nog lite allt panik (vissa mer än andra...). Vi fundera ett tag på hur vi skulle göra och kom fram till lösningen: jag skulle ta min bok lägga den över springa till toaletten (som såklart inte ligger i vårt rim 💔 ) för att sen spola ner den. Sagt och gjort, men när jag ska skaka ur den ut flaskan sitter den fast och så börjar den krypa det var inte alls kul. Tillslut fick jag ner den i toan och vi spola bort den, har aldrig vart gladare!

På kvällen gick vi en sväng till shoppingcentret som vi inset nu att det inte alls lågt långt borta. Vi var på jakt efter mat och hitta en jättegod pizzeria. Vi är inte så bra att äta maten här men så är det.

Måndagen var i princip den samma. Jag kan stolt säga att jag nu blivit lite brun, till och med Paul i receptionen tyckte det. Eller så sa han det för att vara snäll för jag ser fortfarande blek ut bredvid Mikela som är svart. På kvällen hade vi bestämt att vi skulle gå på bio, beauty and the beast. Filmen var över förväntan och var jättebra.

På tisdagen ringde klockan vid 08.50 och vi gick och käka frukost. Under frukosten skulle vi boka flygbiljetter till Phuket, men Paul kommer och informerar oss om att internet är nedlagt... Så vi gick in och packa våra väskor och checkade ut, vi beger oss till shoppingcentret för att fördriva tiden innan vi ska åka till flygplatsen. Vi sätter oss på ett café och beställer kaffe och jättemumsiga cheesecakes! På caféet tänkte vi boka biljetterna men tydligen är internet nedlagt där också... Så vi tar beslutet att leta upp en dator (vilket inte var de lättaste) men några vakter hjälper oss och när vi kommer fram berättar personalen för oss att internet är nedlagt på hela Palawan... Det fanns inte så mycket mer att göra åt det, vi fick hoppas på att komma in i Vietnam utan biljett ut... Blir lite shopping och senare går Erika och köper en bok och jag tar en massage (såå skönt)! Blir lite käk och sen börjar vi traska tillbaka till hotellet för att bli skjutsade till flygplatsen, om man ens kan kalla det för flygplats! Var den minsta jag sett och man fick betala för att lämna Palawan... Trötta men väldigt nöjda med vistelsen på Filippinerna sätter vi oss på flyget och självklart fördriver vi tiden på flyget genom att titta på "The good wife"

Kul att Mikela äntligen ville gästblogga lite och hjälpa mig med tisdagen. Här får ni lite bilder från dagarna:

 
 
I flaskan närmast vägen är kackerlackan. 
 
 
 
Massa kramar till er där hemma!!