Road trip - Shark bay

Tredje dagen var det dags att bege sig mot vårt nästa mål, 4 timmar senare var i Shark bay. Shark bay är ett stort område som är ett naturarv/världsarv och har över 26 utrotningshotande australienska djur och en del coola ställen. Första stället vi besökte var Hamelin pool, eller the stromatolites som de också kallas och betyder ”levande fossiler”. Dessa är formade från organismen som var den första formen av levande liv på jorden. Det ser ju ut som typ stenar men när man läste om det var det riktigt kul att gå där och kika på dessa små saker.

 
 
 

Nästa stopp var Shell beach, precis som det heter var det en strand full av snäckor och hur klart och fint vatten som helst. Vi tog oss ett dopp innan vi åkte vidare in till Denham där vi skulle bo.

 
 
 
Det var såhär hela stranden såg ut
 
Vår sovplats för dom närmsta två dagarna.
 

Fjärde dagen på roadtripen besäkte vi Monkey Mia och deras delfiner. Här kommer och går delfinerna dagligen. Roligt att få se en delfin för första gången. Vi chilla i princip hela dagen på stranden och provade även på paddle boardning. Det var väl inte riktigt min grej med balansen men kul var det ju. Folk som såg mina fall måste ju fått sig en del skratt i alla fall haha.

 

Delfinerna
 
 Stranden
 
Paddle boarding på g
 
Efter Monkey mia åkte vi tillbaka och på vägen hitta vi lite andra "turist ställen", första var Thong shack.
 
Haha det var ett "skjul" med en massa flip-flops med hälsningar såå kul.
 
 
Natutlig källa med varmt vatten som dom lett till en hot tub. Dock var det för varmt för min smak haha.
 
Känguru kompis
 
 
Emu kompis
 
På kvällen åkte vi till eagle bluff och som var en gång högt upp på en kustklippa där man kunde se ner i en vik.  I viken fanns en massa djur och vi lyckades se två hajar så coolt.
 
Så typical aússie bild av outbacken.
 
Kvälen i Sharkbay avslutades med grillning och kortspel, mys.
 
XX
 

Kommentera här: