Rockingham och Lancelin

I onsdags när jag var ledig och då passa jag och Lisa, Anna och en ny svensk au-pair som heter Alma på att göra en utflykt till Rockingham. Inte för att någon av oss riktigt visste vad man gjorde där men det skulle vara en fin strand där det fanns möjlighet att se delfiner. En liten roadtrip är ju aldrig fel. Fick även bocka av Warnbro sound som jag har på min Perth bucketlist. Det är väldigt fint men det var blåsigt och det är fortfarande lite för kallt och ligga på stranden vissa dagar.

 

 

 
 
 
 

I torsdags åkte jag till shoppingcentrat och fixa det sista inför Bellas present eftersom hon kommer hit på söndag!! Sen åkte jag till ikea då jag var sååååå sugen på köttbullar och kanelbulle. Där råka jag träffa på en au-pair som jag träffat för länge sen och åt med dom. Alltid trevligt med lite sällis. Efter det tog jag en sväng till Scarborough beach och bara njöt av vattnet och att vara på en strand. Sen var det dags att hämta kidsen och underhålla dom i några timmar. Det är lättare nu när et börjar bli varmare, då är det antigen poolen, studsmatta eller någon park som gäller efter skolan.

 

 

 
 

 

 

På kvällen åkte jag till Lisa där jag sov över hos henne då helgens planer nämligen var en weekend i Lancelin med Lisas värdfamilj. Så runt 9 på fredagmorgon rullade bilen ifrån Perth. Lancelin är en väldigt liten typ by som ligger två timmar norr om Perth som har väldigt bra vindsurfing och kitesurfing. Lisas värdfamilj har ett sommarhus här som dom bjöd med oss till. Väl framme tog vi det ganska lugnt. Vi tog en promenad med stranden, fixa med huset vi skulle sova i ( någons av familjens släktings) och tog det bara allmänt lugnt. På eftermiddagen åkte vi till baren med Lisas värdmamma och bara njöt av den fina utsikten över havet. Där blev vi kvar hela kvällen och bara chilla och snacka.

 

 

 
Vårt hus
 
Vårt rum
 
 
 

 

På lördagen hade vi stora planer haha, vi skulle ge oss på att prova sand boarding. Det är som snowboarding fast man gör det på sanddynor. Så det underhöll vi oss med i någon timme och fyy vad jobbigt det var att gå upp för sanden igen, dog redan första gången. Sen blev det lite strandhäng innan det var dags för grillning. Lisas värdpappa hade en liten bbq fest för att han vart här i Australien i 20 år, så folk hade klätt ut sig i temat ”Australien”. Det var så kul, det var hajar, vägarbetare, krokodil och lite fler saker, bästa var värdpappan som var utklädd till känguru.

 

 

 
 
 
 
 
 
Oftast sluta det ganska fort med att jag satte mig ner
 
Paus på toppen
 
 
 
Strandhäng, Lisa tyckte det var lite kallt att gå i en vända till
 
Dekorationen för partyt
 

På söndagen blev det frukost på ett cafe och sen lite chill på stranden innan det var dags att packa ihop sakerna och återvända ner till Perth.

 

 

 
 
 
 
En "liten" kompis

 

En toppen helg var det verkligen. Nu sitter jag här vid datorn och väntar på att klockan ska bli elva så jag kan åka ut till flygplasten och hämta upp BELLA !!!!!! Så knäppt att dom kommer hit nu, längtar ihäl mig!!