Melbourne

 Idag är det torsdag och just nu sitter jag hos Lisa. Jag ska sova här för imorgon ska vi åka till Lancelin med Lisas värdfamilj. Förra helgen var jag ute på riktiga äventyr jag åkte nämligen till Melbourne. Jag tog flyget torsdagnatt och var framme i Melbourne fredagmorgon. Flyget i sig tar inte så lång tid, ca tre timmar, men sen är det tre timmar tidsskillnad med.

På fredagen var jag ganska så trött vilket är förståligt med den lilla sömn jag fått, men lite hann jag göra ändå. Först satte jag mig på ett kaffe och åt frukost, med en stor kaffe. En grej Melbourne är känt för är just kaffet så det var jag ju tvungen att prova på. Sen tillbringa jag största tiden att strosa runt till fots eller med city – tåget, som jag även lyckades somna en stund på haha. Vid tre checka jag in på mitt hostel och tog en liten tupplur. Lagom seg vart jag men jag lyckades ta mig ut igen och åkte ner till St Kilda, en känt område, med jättefin strand och jag lyckades även få se pingviner!!

 

 

 
Shrine of Remembrance - en minnesplats för de som deltog i kriget. En fin byggnad med bra utsikt över staden.
 
 
Från St kildas pir.
 
 

På lördagen hade jag bokat en dagsutflykt till Great ocean road. Det är precis vad det heter en väg längs havet som sammanlagt är ca 250km och 500km totalt vilket betydde i princip en heldag på vägen med häftiga stopp på vägen.

 

Bussen för dagen
 
Urquhart bluff
 
 
 
Dagens höjdpunkt de 12 apostlarna, som bara är sju nu.
 
 
Det sista stoppet för dagen var Loch Ard Gorge.
 
 
 
 
 
 
Miljön var ju helt fantastiskt. Så imponerad av hur det blir såna berg och stenar. Platsen har även en historisk händelse, 1872 seglade ett utav Englands skepp in i ett utav klipporna. Skeppet sjunk och utav de 54 på båten överlevde två, Tom och Eva. Vilket också har namngett de två stora delade klipporna. Historien hade dock inget lyckligt slut mellan dom både utan Eva flytta tillbaka till England och Tom gav sig ut på sjön igen.
 
På kvällen när jag var tillbaka i Melbourne käkade jag middag med Sofia. Sofia har vart au-pair i Perth med och men nu flyttat hit. Det var väldigt trevligtoch kul med lite sällis när man äter.
 

På söndagen var jag ganska så trött så tog lite sovmorgon. Sen var det dags för en till dag med strosning. Först vandra jag upp till Carlton, som även kallas little italy, vilket verkligen märktes idag. Dom hade någon Italia fest och det var italiensk mat och folk överallt.

 

 

 
 
Sen strosa jag vidare till Fitzroy som är delen av Melbourne med väldigt mycket street art och det kan jag hålla med om.
 
 
Frukostpaus på en utav de alla tusen mysiga cafen.
 
 
 
 
Här var det riktigt mysigt att bara strosa omkring och kika på allt
 
Efter jag Fitzroy bestämde jag mig för att åka ner till Brighton och dom kända strandhusen.
 
 
 
 
Så häftiga. Lika kul var det inte när min mobil dog på stranden och jag inte visste hur jag skulle komma tillbaka in till city. Jag gick tillbaka till det busstopet jag kom ifrån men då gick bussen inte förrens nästan två timmar och det hade jag inte lust att vänta på. Jag började gå och hittade då några andra turister som jag hackade på så tillslut kom jag iallafall in till city. Mitt mål med resten av dagen var att hitta något att äta där man även kunde ladda telefonen, lättare sagt än gjort men tillsut så.
 
En utsikt på min jakt efter uttag nere i Docklands hamn.
 
Efter en lång men ändå så kort weekend i Melbourne satte sig en hel nöjd tjej på planet tillbaka till Perth, denna helg får lätt 5/5 toasters.
 
XOXO
 
 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej hoppas allt är bra, så kul läsa denna blogg. Stor kram Yvonne😀💕🌷

Svar: Allt är toppen!! Vad roligt att du läser!! Hoppas allt är bra med er!! Stor kram 💕☀️🌴
Erika Gustafsson

2 Anonym:

Hej hoppas allt är bra, så kul läsa denna blogg. Stor kram Yvonne😀💕🌷

Kommentera här: