Road trip - Coral bay

Femte och sjätte dagen spenderades i Coral bay. Här var huvudgrejen att snorkla så det var det vi gjorde. Vi snorkla på stranden första dagen. Här råka vi även träffa på en kompis från Perth som också var ute och reste. Så då lyxa vi till det och gick ut och käka på en resturang, en väldigt roligt och trevlig kväll. Som man kanske förstår så är inte coral bay sådär super stort, en gata och en strand.

 

 
Redo för snorkling
 
Hur professionella ser vi inte ut!
 

Nästa dag åkte vi på en båttur och snorkla ännu mer. Här fick vi se Manta rays, hajar, skölpaddor och en massa fina fiskar och koraller.  Jag är ju inte ett super fan av båtar då jag insett att jag blir allt lite åksjuk men det blev bättre efter lite mat och ännu en snorkletur. Haha jag kom tillbaka sist och efter berätta Violet att dom nästan glömt mig...

 

 

 

 

 

 
 
 
Denna simma ví efter fram och tillbaka fram och tillbaka, snacka om att man kände sig lagom dum.
 
Det var allt från Coral bat Xx

 

Road trip - Shark bay

Tredje dagen var det dags att bege sig mot vårt nästa mål, 4 timmar senare var i Shark bay. Shark bay är ett stort område som är ett naturarv/världsarv och har över 26 utrotningshotande australienska djur och en del coola ställen. Första stället vi besökte var Hamelin pool, eller the stromatolites som de också kallas och betyder ”levande fossiler”. Dessa är formade från organismen som var den första formen av levande liv på jorden. Det ser ju ut som typ stenar men när man läste om det var det riktigt kul att gå där och kika på dessa små saker.

 
 
 

Nästa stopp var Shell beach, precis som det heter var det en strand full av snäckor och hur klart och fint vatten som helst. Vi tog oss ett dopp innan vi åkte vidare in till Denham där vi skulle bo.

 
 
 
Det var såhär hela stranden såg ut
 
Vår sovplats för dom närmsta två dagarna.
 

Fjärde dagen på roadtripen besäkte vi Monkey Mia och deras delfiner. Här kommer och går delfinerna dagligen. Roligt att få se en delfin för första gången. Vi chilla i princip hela dagen på stranden och provade även på paddle boardning. Det var väl inte riktigt min grej med balansen men kul var det ju. Folk som såg mina fall måste ju fått sig en del skratt i alla fall haha.

 

Delfinerna
 
 Stranden
 
Paddle boarding på g
 
Efter Monkey mia åkte vi tillbaka och på vägen hitta vi lite andra "turist ställen", första var Thong shack.
 
Haha det var ett "skjul" med en massa flip-flops med hälsningar såå kul.
 
 
Natutlig källa med varmt vatten som dom lett till en hot tub. Dock var det för varmt för min smak haha.
 
Känguru kompis
 
 
Emu kompis
 
På kvällen åkte vi till eagle bluff och som var en gång högt upp på en kustklippa där man kunde se ner i en vik.  I viken fanns en massa djur och vi lyckades se två hajar så coolt.
 
Så typical aússie bild av outbacken.
 
Kvälen i Sharkbay avslutades med grillning och kortspel, mys.
 
XX
 

Road trip - Kalbarri

Under 12 dagar har jag, Lisa och Violet gjort en roadtrip från Perth till Exmouth, en resa på 14 timmar en väg! Så självklart hade vi planerat en del stopp på vägen. En liten bensträckare på väg till vårt första stopp fick bli på Pink Lake vilket inte sluta så roligt. Vi skulle gå lite närmare sjön, marken var lite lerig men vi tänkte inte mer på det. Efter ett litet tag började man sjunka lite och helt plötsligt sjunk hela min fot, jag fick upp min fot (knappt) men mina ( Bellas) flipflop fick tyvärr stanna kvar i pink lake haha.

Vårt första stopp var Kalbarri, 6 och en halv timme norr om Perth. Kalbarri är en liten ort som ligger vid vattnet och en stor nationalpark. Vi hittade oss en campingplats och satte upp vårt tält. Vi kollade solnedgången och njöt av att vi äntligen nått vårt första stopp på resan som känts så långt bort. Sova i tält var lättare sagt än gjort med endast ett tunt underlag var det hårdare än vad jag tänkt mig. Så lite lagom stel vakna vi och redo för att besöka nationalparken och kustklipporna.
 
Här är lite bilder
 
"Äntligen bär det av"
 
Mina ben efter pInk lake
 
 
 
Solnedgången första kvällen
 
Kalbarri national park
 
Natures Window
 
 
 
 
 
Kust klippor
 
En naturig bro, jättehäftigt tyckte jag
 
På kvällen blev det kvällsdopp och pizza bra avslut på en bra dag.
 
Resten av road tripen kommer senare
 
Xxx