Sjuker

Hej allihopa hoppas allt är bra med er!! här är det söndagkväll och jag har precis bokat en resa "hem". Jag tar en sväng förbi Rom påväg hem där vi ska firas pappas 50 års födelsedag, så kul!! Så hem till Sverige kommer jag väl runt 11 december eller likande, ska bli roligt att komma hem en sväng.
 
I veckan har det inte hänt mycket i måndags spela vi lite ib, det var väldigt roligt. Lisa har fått sina klubber hit ner nu så får låna en av henne, guldvärt!! Efter detta har jag gått och blivit sjuk. Så hela onsdag och torsdag har jag i princip legat i sängen. Lisa kom förbi en sväng och vi fika men mycket mer än det har jag inte gjort. Lisa har åkt iväg på semester med familjen i två veckor så kommer bli lite tomt utan henne.
 
I lördags var jag i Kings park med Anna och Frida vilket var en lagom utflykt för dagen och på kvällen tog jag det lugnt.
 
 
 
Xx

Efter Wave Rock

Nu är det två helger sedan jag var på Wave rock med Lisa och lite grejer har jag hunnit med sedan sist.

Tjejerna var lediga på måndagen så då tog vi en utflykt till Point Walter. En mysigt ställe vid Swan river där vi hade en trevlig dag och till och med lyckades få se två svarta svanar vilket var roligt. Sen under veckan passa jag tjejerna som vanligt. Veckorna här går så fort det känns som det är måndag och sen fredag ungefär. På fredagen kom Lisa hit och vi spendera dagen i shoppingcenret där vi gjorde en del shopping. Jag köpte bland annat en ny plånbok då jag lyckats tappa bort min andra inklusive kort och körkort, inte så kul men nu är allt spärrat och fixat.

 Playdate hos Federica med mysigaste hunden
 
Vi gjorde egna hamburgare en kväll, kan ju säga att jag blivit lite avett proffs

 

Jag och Lisa körde en sleepover här hos mig. På lördagen hängde vi i Leederville och prova på en ny hamburgare resturang, Jus Burgers. Den hamna inte högt på listan då den inte alls var så god, men nu vet vi det i alla fall.

 

 

 

 

På söndagen var det Fathers day här och familjen skulle åka ut till Swan Valley och fira lite så då följde jag med. Det blev en hamburgare här med för min del och den var såå god, lätt bland topp 3. Sen åkte vi en sväng, det är väldigt fint häruppe och så gick vi en promenix vid vattnet, så fint.

 

resturangen
 
 
 

 

Sen var det en ny vecka igen och nu har jag vart här i ganska exakt tre månader vilket känns väldigt konstigt. I onsdags när jag var ledig under dagen träffade jag Anna, Hanna och Sofia på Leighton beach vilket var så fint. Jag berätta för dom att jag har haft lite hemlägntan och tydligen är det ganska vanligt efter just tre månader sa Anna så jag hoppas det går över snart.

 

 

 

 

På fredagen så var jag ledig så då passade jag och Lisa på att köra på lite äventyr. Vi tog tåget ner till Mandurha för att ha ett nytt ställe att kolla in och strosa runt på. Det var ett väldigt spontant beslut så när vi klev av tåget hade inte riktigt någon koll på vart vi skulle men som tur var så var det två gamla par som pratade med oss och hjälpte oss till rätt ställe. Vi köpte lite picknik matrial och satte oss vid vattnet och bara njöt av solen. Sara och Sofia hade sagt att man kunde se delfiner där så vi försökte hålla utkik men tyvärr fick vi inte syn på någon.

 

På lördagen chillade vi en park vid Lisa och sola och hade det bra. Sen var det dags för mig att dra sig hemåt. Jag hade en lugn lördagkväll med massa roliga stand up klipp som Lisa visat mig, så kul. Idag har jag och Lisa hängt i Kings Park, vi har promenerat, ätit och solat, en perfekt dag helt enkelt. Vi avsluta dagen med en liten shopping nere i city innan jag promenera hem.

 

 

 
 
 
 
 

 

Nu ska jag kika lite serier innan jag sover, hoppas ni alla har det bra hemma!

Xx

 
 
 

Wave Rock

Wave Rock

Förra helgen gjorde jag och Lisa vår första roadtrip här i Australien och oj vad kul det var. Vårt resmål var Wave Rock och Whetvelt. Vi startade tidigt på fredagmorgon och med en liten spontan beslut om att sova över vilket då fick bli i bilen haha. Detta innebar en hel del packning som skulle med, jag packa täcken i min resväska och kuddar och filtar i en ikeapåse och resten i min fjällräven ryggsäck och satte mig på bussen mot bilen haha. Inte det lättaste jag gjort men vi kom dit och vi fick ut våran bil och började köra mot Wave Rock.

Efter ungefär en timme körning innåt i landet kom en skylt ”159km till nästa bensinstation”, det fanns alltså absolut inget dom närmaste 16 milen. Det var väldigt trevligt att bara köra i fin natur och med inte alls mycket trafik alls. Efter ungefär fem timmar var vi framme i Hyden, Wave rock och vi kollade först in Wave Rock då den var den vi åkt dit för haha. Vi tog lite turistkort och jag kan säga att jag är imponerad över att naturen kan skapa sånt av sig själv. Stenen har blivit som en våg då vattnet som hamnar på berget torkar mycket fortare än på väggarna vilket det gör att det sliter mer på dom (tror jag).

 

Packningen
 
 
Våran bil
Haha mitt ute i ingenstans hitta vi lite statyer
 
 
Lisa tar sats, allt för en bra bild haha.
 
 
Efter det fortsatte vi till Hippos yawn som var en annan sten och Mulcas cave som var en grotta for aborginerna. Grottan var riktigt intressant, det har används för väldigt längesen utav urbefolkningen, innuti finns det flera hundra handavtryck på väggarna. Precis när vi var därinne kom en guidad tur så vi passa på att lyssna lite. Guiden berätta att grottan antaglien använts för att lära män att vara män men det finns inte några andra riktiga spår runt om att människor bott där, så man vet inte helt, häftigt var det iallfall. På kvällen åkte vi till Lake Magic och kikade solnedgången som var väldigt fin och bara njöt.
 
 Turist javisst
 
 
 
 
 
Lunch break
 
Mulkas cave
Handavtrycken
 
 
 
 

 

På lördagen var det dags att dra sig tillbaka mot Perth. Vi åkte genom Whetbelt vilket innebar typ röda grusvägar och åkrar så långt ögat kunde nå. Även en och en annan ”stad” här och där, blickade så var man redan förbi den i princip. Vi stanna på ett ställe för att köpa kaffe och Lisa förklara verkligen känslan precis, det kändes som man var i en skräckfilm där dom kommer till en ödestad och allt bara är så ödsligt. Vid fem var vi tillbaka till stan, en väldigt kul trip men mycket körande.

 
 
 
 
 

På kvällen träffa jag ett några svenska au-pairer och en finsk som var väldigt roligt. På söndagen var det riktigt härligt väder så då passa jag på att bara njuta på baksidan och sola lite.

 

 

 Kram kram