Roadtrip del 1

Roadtrip med päronen, Tyskland

Nu har jag, mamma och pappa vart ute på resande fot i snart en vecka. Vi åkte färjan i lördagsnatt från Göteborg över till Danmark för att sen köra vidare genom landet och vidare ner till Berlin vilket var vårt första stopp. Vi gav oss ut och turista direkt och hann med alla viktiga sevärdheter.

 Del av Berlinmuren
 
Brandenburger Tor
 
Mamma tar på mig och pappa, missar halva statyn
Förintelsemonument
 
 

Efter allt turistande blev det lite mat vid Hackerscher Markt, ett känt torg med många resturanger. Mamma och pappa körde typiskt tysk mat med schnitzel, vilket faktiskt var helt ok även fast jag inte brukar gilla det.

 

 

Efter en natt i Berlin fortsatte vi söder ner i Tyskland till Dresden och Bastei-området. Det var ett naturområde med vandringsleder och berg. Här bland bergen fanns det kvar ruiner från ett medeltida borg och en bro från någon gång mellan 1500 till 1700-talet.

 
 
 

Påväg tillbaka passera vi Ikea så där blev det såklart ett stop för lite mat innan vi begav oss till vårt boende. Vi hade bokat ett jättemysig vindsvåning i ett hus hos ett tyskt par. Så där på balkongen spendera vi resten av vår kväll med lite snacks och spel.

 

 

Just nu är vi i Nice i Frankrike och har det gött, lite senare ikväll ska vi hämta upp Bella. Hoppas ni har det bra hemma!!

Kommentera här: